Володимир Зеленський зателефонував російському лідерові Володимиру Путіну / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним через загибель українських військових на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив після наради з силовиками щодо обстрілу бойовиків, який відбувся 6 серпня в районі Павлополя на Донбасі, внаслідок якого загинули четверо українських військових.

Читайте такожЗагибель чотирьох українських військових може призвести до складного загострення - Безсмертний

Відео дня

Зеленський підкреслив необхідність якнайшвидше зустрітися з лідерами «нормандської четвірки» та «подивитися один одному в очі і припинити цю війну»

«Я сьогодні зранку щойно розмовляв з президентом Путіним з цього приводу, терміново йому подзвонив і сказав, що це (загибель українських військових – УНІАН) нас не наближує до миру, я дуже вас прошу вплинути на ту сторону (бойовиків - УНІАН), щоб вони припинили вбивство наших людей», - сказав президент.

«Друге питання, яке я порушував, – так, ми продовжуємо розмінування і нам треба скоротити з тієї сторони (час для демонтажу фортифікаційних укріплень – УНІАН) для будівництва мосту в Станиці Луганській. Ще кілька питань, які я порушив, – це повернення наших полонених», - додав Зеленський.

За його словами, він мав довгу розмову з Путіним.

Як повідомляв УНІАН, 6 серпня, речник Міноборони поінформував, що з початку доби на Донбасі внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України.

У районі проведення операції Об'єднаних сил в Донецькій і Луганській областях з 21 липня встановлено так зване «хлібне перемир'я».

Зеленський після обстрілу окупантів, внаслідок якого загинули чотири бійці ЗСУ на Донбасі, закликав лідерів «Нормандського формату» якомога швидше провести зустріч.