Росія, наголосив президент, вдається до репресій у Криму / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія несе біль та горе на кримську землю, вдаючись до ганебних репресій.

Про це він повідомив під час зустрічі з українською та кримськотатарською громадами в Анкарі (Туреччина). Виступ Зеленського транслював у Facebook Офіс президента України.

Читайте такожЗеленський - Путіну: немає необхідності вносити зміни до Конституції України

Відео дня

«Сьогодні Росія зразка ХХІ-го століття знову несе біль та горе на кримську землю, вдаючись до ганебних репресій», - зазначив Зеленський.

За словами президента, багато кримських татар були змушені знову залишити свій рідний дім.

«А ті, хто залишився, страждають від арештів, обшуків та постійних утисків: від заборони проводити мітинги 18 травня і вшановувати пам’ять жертв депортацій до намагань взагалі вас (кримських татар – УНІАН) не помічати, коли у публічній риториці «місцевої влади» та в ЗМІ постійно кажуть татари і навмисно пропускають слово кримські, нехтують вашою ідентичністю», - додав глава держави.

Зеленський запевнив, що Україна не втомиться привертати увагу міжнародної спільноти до порушення прав кримських татар окупаційною російською владою у Криму, а також уважно вивчає проблеми кримських татар-переселенців, вимушених залишити півострів через російську агресію.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський заявив, що тимчасово окупований Росією Крим обов’язково повернеться до складу України.