Путін покатався на мотоциклу в окупованому Криму / kremlin.ru

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з українською стороною відвіданням 10 серпня президентом Російської Федерації Володимиром Путіним тимчасово окупованих територій України - Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

Читайте такожРейтинг Путіна впав до мінімуму за 18 років

Про це йдеться у заяві МЗС, опублікованій на сайті відомства.

Відео дня

Наголошується, що ця поїздка, як і усі попередні неузгоджені з українською стороною відвідання російськими посадовцями тимчасово окупованого регіону України, є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

«Cпроби російської сторони та мас-медіа інтерпретувати такі «візити» як «звичайні» внутрішньодержавні поїздки російських посадовців є нікчемними. Крим і Севастополь є невід'ємною частиною суверенної території України», - підкреслили в МЗС. 

Зазначається, що «жодні вояжі російських посадовців не спроможні змінити визначений Конституцією і законами України статус цих територій, а лише черговий раз демонструють нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, а також зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація».

10 серпня президент РФ Путін відвідав окупований Крим, де взяв участь у міжнародному байк-шоу «Тінь Вавілона», організованому мотоклубом «Нічні вовки».

Цього ж дня у Москві проходили масштабні акції протесту, де було було затримано понад десять підлітків. 

10 серпня в Москві пройшов мітинг за вільні вибори і на підтримку заарештованих під час попередніх акцій.Також акції та одиночні пікети на підтримку протестуючих пройшли в інших містах РФ. Після мітингів у Москві та Петербурзі «ОМОН» почав масово затримувати активістів.