Дмитро Разумков вважає, що питання Донбасу повинен розглядати комітет, який займається порушенням прав людини / Фото УНІАН

Голова партії “Слуга народу”, голова Підготовчої депутатської групи Дмитро Разумков заявляє, що питанням Донбасу не повинен займатися окремий парламентський комітет.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам перед початком засідання Підготовчої депутатської групи.

На запитання щодо пропозицій створити додатковий комітет Верховної Ради з урегулювання ситуації на Донбасі Разумков відповів: "Ці питання в наших пропозиціях були теж озвучені. Але це не окремий комітет – це комітет, до відання якого віднесені ще деякі питання, пов’язані з національними меншинами та правами людини".

Відео дня

Читайте такожРазумков про проблему миру на Донбасі: на жаль, це не вирішується законами

На запитання щодо окремого комітету з питань ветеранів Разумков відповів, що це – для дискусій в рамках роботи Підготовчої депутатської групи.

Водночас член "Слуги народу" Руслан Стефанчук додав, що мова має йти не лише про питання Донбасу, але й про Крим, і це питання об’єднується з питанням прав людини.

"Якраз це той комітет, відання якого повинно бути, тому що основне, що там утискається, – це питання прав людини", – пояснив новообраний народний депутат.

Як повідомляв УНІАН, в "Опозиційній платформі – За життя" заявили про необхідність створення у Верховній Раді комітету з вирішення проблем Луганської і Донецької областей.

9 серпня перед початком засідання Підготовчої депутатської групи представник “ОПЗЖ” Сергій Льовочкін сказав: "Перше, про що ми будемо наполягати, - щоб були прийняті закони про мирне врегулювання на Донбасі, які забезпечать реалізацію Мінського процесу, які полегшать життя людей. Для цього "Опозиційна платформа – За життя" пропонує створити відповідний комітет, комітет із системного, комплексного вирішення проблем Луганської і Донецької областей".