Зеленський запропонував долучити США до "нормандського формату" / фото УНІАН

У Сполучених Штатах Америки вважають цікавою пропозицію президента України Володимира Зеленського про долучення до "нормандського формату" на переговорах з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це тимчасово повірений США у справах України Вільям Тейлор сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Європейська правда".

Читайте такожНаступного тижня США, Німеччина та Франція проведуть консультації щодо "нормандського формату"

Відео дня

На запитання, чи є потреба змінити Мінські угоди і чи можливо модифікувати "нормандський формат", долучивши до нього США, Тейлор відповів: "Президент Зеленський вже підняв це питання – тож так, ця можливість розглядається. Зеленський пояснив: оскільки "нормандський формат" не має успіху, не призвів до якихось результатів, то він пропонує запросити американців чи, приміром, британців приєднатися до "нормандії". Ми вважаємо, що це цікава пропозиція".

"Звісно, треба, щоб інші учасники "нормандського формату" висловилися про те, що вони думають про приєднання США чи Британії, але я можу сказати, що нам це цікаво. На переговорах з цього приводу США представляє (спеціальний представник США у справах України) Курт Волкер, і він також каже, що зацікавлений у таких змінах і вже веде розмови з цього приводу", - заявив Тейлор.