Гримчака затримали 14 серпня / фото УНІАН

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака перевезли до Слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила його адвокат Тетяна Матяш.

Читайте такожГримчаку та його помічнику повідомлено про підозру за статтею "шахрайство"

Відео дня

На запитання, чи отримала вона клопотання про обрання запобіжного заходу і який суд його розглядатиме, Матяш відповіла: «Ні. Ще очікую. Я вже на Борисоглібській. Очікую, коли запросять слідчі».

Також вона додала, що там же перебуває і Гримчак.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його помічника під час одержання хабара.

"Затримані вимагали хабар на суму 1,1 млн доларів США від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. вони були затримані "на гарячому", - повідомили в СБУ.

15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру. У Національному антикорупційному бюро України заявили: "15 серпня повідомлено про підозру затриманим напередодні заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, а також його "помічнику". Правова кваліфікація дій вказаних осіб - ч. 4 ст. 190 КК України. За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі. Їх було викрито та затримано одразу після одержання частини неправомірної вигоди 14 серпня, яку було вилучено під час здійснених обшуків".

Згідно з ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), це правопорушення карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.