Гримчака затримали 14 серпня / фото УНІАН

Заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку інкримінують шахрайство, а не хабарництво, тому що він не планував зловживати службовим становищем.

Про це повідомляє Громадське.

Читайте такожДо Деснянського райсуду Чернігова надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу Гримчаку

Відео дня

Відповідну заяву зробили прокурори під час засідання суду у Чернігові, де Гримчаку обирають запобіжний захід.

Відзначається, що Гримчак не мав на меті зловживати своїм становищем, а лише «здійснював шахрайські дії, щоб заволодіти чужими коштами».

Так, за даними слідства, він обіцяв вплинути на Верховний суд та Міністерство культури за винагороду, але не планував цього робити.

Також слідство вважає, що підозрюваний «вів конспірологічні дії» - сам не отримував гроші, а доручив це «помічникові» Ігорю Овдієнко.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака та його помічника при отриманні 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. "Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі", - пояснили в НАБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.