Ілюстрація / REUTERS

В Одеській області після пожежі в готелі "Токіо Стар" створять робочу групу для моніторингу діяльності суб'єктів тимчасового розміщення.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в. о. голови Одеської облдержадміністрації Світлана Шаталова.

Читайте такожГройсман доручив негайно перевірити готелі і санаторії через пожежу в Одесі, внаслідок якої загинуло 8 осіб

"З метою комплексного підходу до проблеми, проведення профілактичних і попереджувальних заходів з понеділка створимо міжвідомчу робочу групу з моніторингу діяльності таких суб'єктів тимчасового розміщення на території міста Одеси та Одеської області", - написала Шаталова.

Нагадаємо, інформація про пожежу в готелі "Токіо Стар" на вул. Водопровідній в Одесі надійшла до ДержНС сьогодні о 01:34 ночі. Гасити пожежу виїхало 13 одиниць техніки та 65 осіб особового складу. Займання вдалося ліквідувати лише через три години, о 04:32 ранку. Внаслідок інциденту загинуло 9 осіб.

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Поліція розглядає три версії причин пожежі в одеському готелі "Токіо Стар".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "відповідатимуть не тільки безпосередні винуватці пожежі. Відповідати буде Вадим Чорний, власник готелю". Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив почати масштабні перевірки готелів і санаторіїв в Україні.