Володимир Путін / REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявляє, що будь-яка зустріч у «нормандському форматі» повинна приводити до конкретних результатів.

Як повідомляє сайт Кремля, про це Путін сказав під час спільного з президентом Франції Еммануелем Макроном спілкування з пресою в Борм-ле-Мімоза, на півдні Франції.

«Що стосується «нормандського формату». Я справді вважав і зараз вважаю, що будь-яка зустріч, у тому числі і зустріч у «нормандському форматі», повинна приводити до конкретних результатів. І, на мій погляд, потрібно добиватися того, про що ми домовлялися раніше, безумовно, добиватися, йти до цієї мети», - повторив Путін.

Відео дня

Читайте такожЛідери "нормандської четвірки" можуть зустрітися через кілька тижнів - Макрон

«Ну, наприклад, ми свого часу, в 2016 році, пішли на значний компроміс, коли фактично видозмінили імплементацію закону про особливий статус Донбасу. Тоді колишній президент Порошенко наполягав на тому, щоб це було змінено. Нинішній президент, а тоді міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина пан Штайнмаєр, зробив компромісну пропозицію. Ми з цим погодилися, ми пішли на цей компроміс, щоб закон про особливий статус Донбасу був імплементований на тимчасовій основі в день голосування, а на постійній основі - після підбиття підсумків та підтвердження результатів відповідними структурами ОБСЄ. Ну тож треба це зробити нарешті, треба якось це оформити», - сказав президент РФ.

"Те саме стосується деяких інших питань, наприклад, питання, пов'язаного з амністією, і так далі. Є низка питань, про які ми повинні домовитися. Ми, мені здається, сьогодні обговоримо цю тему, маємо це зробити обов'язково. Але, на мою думку, альтернативи «нормандського формату» не існує і, безперечно, ми будемо його підтримувати», - додав Путін.