Ілюстрація / REUTERS

У майбутній Верховній Раді буде 23 комітети. У партії "Слуга народу", яка здобула більшість на виборах, здійснили розподіл місць у комітетах між партіями та позапартійними.

Інформацію про розподіл місць оприлюднила у Facebook віце-прем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції, майбутня нардепка (№10 у списку партії Петра Порошенка "Європейська солідарність") Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона нарікає, що "Слуга народу" не врахувала рішення першого засідання підготовчої групи й зробила розподіл місць у комітетах на свій розсуд.

Читайте такожНовообрані депутати пропонують створити 23 комітети у новій Раді

Відео дня

"Знехтувавши спільним рішенням щодо граничного розміру комітетів, яке було досягнуте на першому засіданні підготовчої групи минулого тижня (від 7 до 31 депутата), керівництво монобільшості вирішило, що, наприклад, в комітеті з євроінтеграції має бути не "не менше", а "не більше", ніж сім людей, водночас в комітеті, що опікуватиметься цифровою трансформацією, має працювати двадцять депутатів. Це питання не лише порушення основ демократії та етики, а, в першу чергу, ігнорування обраних українським народом і підтверджених новими керівниками пріоритетів", - зазначила Климпуш-Цинцадзе. 

Нагадаємо, у попередньому парламенті було 27 комітетів.

Фото facebook.com/ivanna.klympushtsintsadze