Одеська облрада прийняла відставку голови Анатолія Урбанського / фото dumskaya.net

Одеська обласна рада сьогодні прийняла відставку свого голови Анатолія Урбанського, який минулої сесії через заворушення в залі зняв питання про свою відставку з посади.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати ухвалили в середу на позачерговій сесії.

Перед голосуванням цього питання Урбанський запропонував обрати першого заступника голови облради замість відправленого у відставку на минулій сесії Олега Радковського (ВО "Батьківщина").

Відео дня

Депутати за допомогою таємного голосування обрали Вадима Шкаровського ("Опозиційний блок"). Цю кандидатуру запропонував Урбанський.

Читайте такожДБР проводити обшуки в Одеській облраді - джерело

Депутат облради, заступник голови Одеської ОДА Віталій Свічинський заявив під час сесії, що вважає домовленість фракцій БПП "Солідарність" і "Опозиційного блоку" антидержавною. Зокрема, він заявив, що про це свідчить пропозиція Урбанського (БПП "Солідарність") обрати своїм заступником Шкаровського.

Потім на розгляд сесії Урбанський виніс питання про свою відставку, за яке депутати швидко проголосували.

На сесії присутні Микола Скорик, який на останніх виборах пройшов до ВР від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", і депутат ВР Олексій Гончаренко.

Як повідомляв УНІАН, 16 серпня на сесії Одеської обласної ради депутати мали намір обрати своє керівництво, оскільки нинішній голова Урбанський обраний народним депутатом.

Сесія почалася з бійки між депутатами, частина з яких звинуватила опонентів у домовленостях про обрання "потрібних" керівників. Під час сесії було відправлено у відставку першого заступника Урбанського - Радковського. Потім Урбанський зняв питання про власну відставку.