Московський суд залишив без зміни постанову про продовження строку арешту українців / фото Роман Цимбалюк, УНИАН

Суд у Москві відхилив апеляції на продовження строків тримання під вартою сімом українським морякам.

Про це повідомив координатор групи адвокатів військовополонених моряків Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРосія до кінця серпня може видати Україні полонених моряків – ЗМІ«Московський міський суд розглянув апеляційні скарги адвокатів третьої групи військовополонених українських моряків: Андрія Артеменка, Віктора Беспальченка, Володимира Варімеза, Владислава Костишина, Олега Мельничука, Василя Сороки, Сергія Чуліби», – написав він.

Відео дня

За словами адвоката, судове засідання з розгляду апеляційних скарг захисту на постанову Лефортовського районного суду про продовження строку тримання під вартою відбувалося в закритому режимі за клопотанням прокурора.

«Апеляційна інстанція Московського міського суду залишила постанову Лефортовського районного суду без зміни», – зазначив Полозов.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців обвинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років).

Читайте такожРосія звільнить українських моряків у найближчому майбутньому - адвокат5 травня 2019 року Міжнародний трибунал ООН із морського права обнародував рішення про застосування тимчасових заходів у справі за позовом України до РФ, яким суд зобов'язав Росію звільнити захоплених моряків і судна. Згідно з рішенням, Росія до 25 червня мала проінформувати суд про виконання наказу про звільнення українських моряків і суден.

Росія відмовилася виконати наказ Трибуналу ООН. У МЗС РФ заявили, що Міжнародний трибунал ООН з морського права не має юрисдикції розглядати вимоги України про звільнення захоплених військових суден і моряків.

9 липня російське слідство висунуло обвинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.

З 23 липня військовополонені українські моряки почали знайомитися з матеріалами порушеної стосовно них кримінальної справи.

В середині липня Лефортовський райсуд Москви до 24 жовтня продовжив строки тримання українців під вартою.

Нагадаємо, 16 серпня російський суд відхилив апеляції на продовження строків тримання під вартою п'ятьох військовополонених українських моряків.