Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликає не гнатися за сенсацією в питанні обміну утримуваними особами між Росією й Україною.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Для того, щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, а й погоджувати конкретні правові, технічні, організаційні аспекти. Потрібно не забувати про те, що йдеться про долі людей, і тут потрібна не гонитва за сенсацією, щоб встигнути першим про щось повідомити, а кропітка робота на результат», – сказав Лавров 21 серпня в Москві після переговорів із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Відео дня

Читайте такожУ «Лефортово» підтвердили, що до них перевели п'ятьох українських політв‘язнів

Як повідомляв УНАН, раніше 21 серпня кореспондент «Новой газеты» Вікторія Івлєва, яка виступає в підтримку українських політв'язнів і проти анексії Криму написала в Facebook, що в московському СІЗО «Лефортово» прийняли передачі активістів для українських політв'язнів Романа Сущенка, Євгена Панова і Олексія Сізоновича.

Вона наголосила, що не заявляє про те, що Панова, Сізоновича і Сущенка тримають у «Лефортово», але припускає, що прийняття співробітниками СІЗО передачі для зазначених ув'язнених свідчить про це.

Напередодні, 20 серпня, активістка Івлєва розповіла, що в «Лефортово» у неї прийняли передачі для Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Адвокати українців відмовилися це коментувати.