На думку Стефанчука, технічний ресурс системи «Рада-3» вичерпаний у 2008 році / vk.com

Голова Підготовчої депутатської групи новообраний народний депутат від партії «Слуга народу» Дмитро Разумков сумнівається в можливості введення найближчим часом технічної перепони для неперсонального голосування (так званого кнопкодавства) в парламенті, але наголошує на законодавчому врегулюванні цього питання.

Про це він сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання УНІАН щодо можливості введення сенсорної кнопки в системі «Рада-3» для унеможливлення неперсонального голосування.

Читайте такожУ "Слузі народу" хочуть скасувати депутатську недоторканність та розширити перелік підстав для дострокового звільнення нардепів

Відео дня

«Наскільки мені відомо, там є деякі питання, пов’язані з гарантійним терміном використання, тому що вона була запроваджена теоретично 11 чи 12 років тому, і я не впевнений, що ця система відповідає всім тим викликам, які стоять перед ВРУ дев’ятого скликання», - сказав він.

Разумков також наголосив, що Регламентом Верховної Ради на сьогодні не передбачено застосування сенсорної кнопки, «і її запровадження може викликати проблеми в прийнятті тих чи інших рішень».

В той же час Разумков наголосив, що, якщо йдеться в загальному про боротьбу з неперсональним голосуванням, то у партії «Слуга народу» пропонують рішення, які направлені проти такого явища.

Представник президента у ВРУ, член партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук додав, що технічний ресурс системи «Рада-3» вичерпаний в 2008 році. Він наголосив, що одним з перших питань, яке буде вирішуватися у ВР, - це питання «ідентифікації голосування». Він наголосив, що йдеться про необхідність запровадження системи «Рада-4». Стефанчук наголосив, що на перших порах парламент використовуватиме систему «Рада-3» без будь-яких новацій. При цьому він нагадав, що у партії «Слуга народу» планують запропонувати законопроект, яким передбачена кримінальна відповідальність за неперсональне голосування.