Кількість депутатів Верховної Ради скоро можуть скоротити / фото УНІАН

Представник президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді IX скликання Руслан Стефанчук підтвердив наміри «Слуги народу» скоротити кількість народних депутатів.

Читайте також"Слуга народу" готова поступитися кількома комітетами у новій Раді

"Ми протягом вихідних займалися законопроектами... З приводу цього законопроекту (Про зменшення кількості депутатів, - ред.). Я вам анонсував, що ми будемо вносити чимало змін в Конституцію, які будуть відповідати програмі нашої партії. Ми це обіцяли, і ми це виконаємо. Ми обіцяли і питання скорочення депутатів, ми обіцяли скасування депутатської недоторканності", - цитує заяву Стефанчука журналістам "РБК-Україна".

Відео дня

Він також зазначив, що законопроект про зняття депутатської недоторканності № 7203 зможе отримати необхідну конституційну більшість голосів депутатів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що нова Рада має намір скасувати депутатську недоторканність 3 вересня.

За даними ЗМІ, в перший день сесії, 29 серпня, буде не тільки обрано президію Верховної Ради і склад нового Кабінету міністрів, але і попередньо проголосований законопроект номер 7203 - про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).

Саме ж голосування за законопроект заплановано на 3 вересня. Нагадаємо, що для прийняття закону, який змінює Конституцію, потрібно щонайменше 300 голосів.