Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявляє, що робота над долученням Росії до країн "Великої сімки" (G7) триває, але жодне рішення не приймалося.

Як йдеться у повідомленні на сайті Білого дому, про це Трамп заявив перед двосторонньою зустріччю з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в рамках саміту G7 у французькому місті Біарріц.

Читайте такожТрамп хоче запросити Путіна на саміт G7 у 2020 році - ЗМІ

Відео дня

"Я думаю, що ця робота триває. У нас є декілька людей, які прагнуть бачити повернення Росії", - заявив Трамп, але не уточнив, про яких саме осіб веде мову.

При цьому, на думку Трампа, повернення Росії "дасть переваги багатьом справам у світі".

"Я думаю, що це було би позитивом. Інші люди погоджуються зі мною. І це те, про що ми говоримо", - наголосив Трамп.

Водночас він сказав, що не знає, чи вдасться на саміті G7 ухвалити якесь рішення, але обговорення щодо Росії відбулося. Також він додав, що деякі люди не завжди погоджуються. Окремо президент США заявив, що до цього моменту жодного рішення не приймалося, а відбувалося лише обговорення.

Крім того, відповідаючи на запитання, як він очікує подолати розбіжності щодо питання повернення Росії до G7, Трамп заявив: "Я не думаю, що ми збираємося - можливо, ні. Можливо, ми це залишимо так, як є".

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році після анексії Криму Росія була виключена із «Великої вісімки» – групи високорозвинених країн світу, до якої наразі входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада (G7).

Представники західних країн неодноразово заявляли, що поновлення участі РФ пов’язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією Мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.

20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що «безперечно» підтримав би повернення Росії до групи.

Своєю чергою, президент Франції Еммануель Макрон вважає, що такий крок можливий після врегулювання кризи в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що причини виключення Росії з «Великої вісімки» не усунено, тому говорити про повернення до цього формату передчасно.

25 липня дипломатичні джерела повідомили, що на саміті у Франції лідери країн G7 вирішили, що повертати Росію в групу занадто рано.