Тимофій Милованов є почесним президентом Київської школи економіки (KSE) / фото facebook.com/KyivSchoolOfEconomics

Почесний президент Київської школи економіки, член Ради Національного банку Тимофій Милованов називається одним із претендентів на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Хоча сам Милованов не підтвердив інформацію про те, що він претендує на цю посаду.

Тимофій Милованов за освітою економіст. Навчався в КПІ і Києво-Могилянській Академії, закінчивши які отримав два магістерські дипломи. У 1999 році отримав ступінь магістра економіки в Київській школі економіки. У 2004 році отримав ступінь PhD з економіки в Університеті Вісконсин-Медісон.

Відео дня

Викладав в Пенсильванському університеті, Університеті Бонна, Університеті штату Пенсильванія та Університеті Піттсбурга.

Проводить дослідження в галузі теорії ігор, теорії контрактів та інституційного дизайну.

У 2014 і 2015 роках Forbes Ukraine включав Тимофія Милованова в рейтинг кращих українських економістів - Top Economic Thinkers.

Милованов також є співзасновником аналітичної платформи VoxUkraine. Її основною метою є діяльність, що спрямована на розвиток економічної дискусії та надання якісної аналітики економічних та інших найважливіших процесів в Україні.

Читайте такожЗеленський визначився з прем'єр-міністром - ЗМІ

"У 2014 році економісти світового рівня хотіли допомогти Україні. Однак швидко з'ясувалося, що експертиза навіть нобелівських лауреатів нікому не потрібна - ні Кабміну, ні Верховній Раді. Тоді ми вирішили піти значно довшим, але більш фундаментальним шляхом: підвищувати рівень освіти та економічної дискусії в Україні. Саме так у вересні 2014-го з'явився блог для економістів - VoxUkraine.org", - зазначав Милованов.

Влітку 2015 року Милованов став членом міжнародної академічної ради Київської школи економіки (KSE), наразі є її почесним президентом.

7 липня 2016 року постановою Верховної Ради України №1440 призначений Членом Ради Національного банку України терміном на 5 років.

Влітку 2019 організував тижневе навчання від Київської школи економіки для майбутніх нардепів від "Слуги народу".

Як повідомляв УНІАН, про те, що Тимофій Милованов є головним претендентом на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі України, написала шеф-редактор видання LB.ua Соня Кошкіна.