Сенцова перевезли до Москви / фото: Антон Наумлюк

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов етапований з колонії в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) в Москву.

Про це УНІАН повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

«Сенцов дійсно етапований до Москви», - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

Читайте такожВ ОБСЄ після звільнення Вишинського закликали Росію звільнити Сущенка та Сенцова

За його словами, питання обміну Сенцова порушував на переговорах із президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон.

На даний момент Сенцов перебуває в СІЗО "Лефортово".

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли до Росії. У серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

19 липня цього року президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну Сенцова на головного редактора РІА «Новости Україна» Кирила Вишинського, затриманого за підозрою в державній зраді та веденні підривної інформаційної діяльності проти України.

28 серпня Київський апеляційний суд випустив Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання.

Інформоване джерело повідомило УНІАН, що суд випустив Вишинського через його включення до списку на обмін утримуваними особами. За словами співрозмовника агентства, відповідне рішення суду пов'язане з процесом обміну утримуваних осіб між Україною та РФ. «Так, Кирило Вишинський потрапив до списку на обмін утримуваних осіб між Україною та Росією... Ви ж пам'ятаєте, скільки разів (російський омбудсмен Тетяна) Москалькова приїжджала і потрапляла до нього в камеру поспілкуватися», - заявив співрозмовник.

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган стверджує, що Вишинський погодився взяти участь в обміні в'язнями між Україною та РФ.