У новому Кабміні буде зменшено кількість міністерств / фото УНІАН

Міністерство екології та Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України будуть спрощені в новому парламенті.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" сказав народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Горбенко.

Читайте такожУряд Гройсмана склав повноваження перед Радою

Відео дня

"Не буде Міністерства екології та Міністерства тимчасово окупованих територій. Мінекології називатиметься "Міністерством енергетики та екології", а функції МінТОТ будуть передані профільним міністерствам, і в кожного міністра буде заступник з цих питань", - сказав Горбенко.

Він уточнив, що назви міністерств і посад буде уточнено.

"Найімовірніше, це називатиметься "заступник міністра з питань реінтеграції Донбасу і деокупацію Криму", - зазначив депутат.

Горбенко додав, що в новому уряді буде віце-прем’єр-міністр, який відповідатиме за питання Донбасу та Криму.

Інший представник "Слуги народу" Мар’ян Заблоцький, своєю чергою, припустив, що не буде Міністерства аграрної політики.

Довідка УНІАН. Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України було створено у 2016 році. Відомство здійснює формування та реалізацію державної політики з питань АР Крим, міста Севастополя та окремих районів Луганської і Донецької областей, де органи влади України тимчасово не виконують своїх повноважень.

Міністерство екології і природних ресурсів України засновано в 2010 році на заміну Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Як повідомляв УНІАН, 9 липня в ефірі одного з телеканалів прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив думку, що для оптимізації роботи всього уряду потрібно скоротити кількість міністерств із 19 до 12.