Ілюстрація / REUTERS

Верховна Рада України схвалила склад Лічильної комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, за постанову «Про Лічильну комісію Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№1002) проголосували 388 народних депутатів із 419, зареєстрованих у сесійній залі.

Згідно з документом, до складу Лічильної комісії ВР дев’ятого скликання обрано: від партії "Слуга народу" - Романа Грищука, Олексія Жмеренецького, Олександра Корнієнка, Юрія Корявченкова, Олену Криворучкіну, Артема Культенка, Ольгу Савченко, Єлизавету Ясько.

Відео дня

Читайте такожУ Верховній Раді зареєстрований законопроект Зеленського про імпічмент

Від партії "Опозиційна платформа - За життя" - Юрія Павленка та Олександра Пузанова; від ВО "Батьківщина" - Валерія Дубіля, від партії "Європейська солідарність" - Максима Саврасова, від партії "Голос" - Олександру Устінову.

Лічильна комісія обирається для організації голосувань Верховної Ради і визначення їх результатів. Комісія обирається на основі принципу пропорційного представництва депутатських фракцій (депутатських груп) більшістю голосів від конституційного складу Верховної Ради.

Раніше УНІАН повідомляв, що сьогодні відбулося урочисте засідання Верховної Ради України IX скликання з нагоди складання присяги новообраними народними депутатами.