Президент України провів телефонну бесіду з французьким лідером / фото УНІАН

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив намір провести зустріч у "Нормандському форматі" найближчим часом.

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, телефонна розмова двох лідерів відбулася 29 серпня і тривала півтори години.

"Український лідер поінформував французького колегу про безпекову ситуацію на Донбасі. Зі свого боку Еммануель Макрон підтвердив намір провести зустріч у "Нормандському форматі" найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також, поінформували у прес-службі, Зеленський і Макрон обговорили результати саміту "Групи семи", який відбувся 24-26 серпня у м. Біарріці (Франція).

Читайте такожСтало відомо, про що домовилися Зеленський з Меркель

Зокрема, президент України привітав позицію учасників саміту щодо неможливості повернення Росії до цього міжнародного майданчика в умовах війни на Донбасі та російської окупації Криму. При цьому він висловив занепокоєння у зв’язку з нещодавнім обговоренням президентами Франції та Сполучених Штатів намірів запросити Росію на наступний саміт "Сімки" у США у 2020 році.

Як повідомляв УНІАН, у декларації лідерів G7 за результатами саміту «Групи семи», який відбувся 24-26 серпня у м. Біарріц (Французька Республіка), йдеться про те, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчими тижнями організують саміт у "нормандському форматі" (Україна, Росія, ФРН, Франція).

25 серпня Меркель заявила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту "нормандської четвірки" найближчим часом у Парижі.

29 серпня Меркель і президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися продовжити підготовку до саміту в "нормандському форматі".