В Україні запрацював новий уряд і парламент / УНІАН

Новий парламент України показав видовищний старт. Був обраний наймолодший голова уряду за всю історію. На ключові посади потрапили реформатори, які користуються повагою. Зокрема, це стосується Генпрокуратури. Десятки законів були вже розглянуті й ще сотні на підході.

Так початок роботи нового скликання Верховної Ради коментує оглядач Süddeutsche Zeitung Флоріан Хассель. Він зауважує, що у нового прем’єр-міністра України Олексія Гончарука блискуча репутація. Однак, тривогу викликає те, що у нього немає ані досвіду, ані політичної ваги. Чого не можна сказати про деяких інших претендентів на цю посаду, зокрема колишнього міністра фінансів Олександра Данилюка й екс-міністра економіки Айвараса Абромавічуса.

Читайте такожРада визначила 66 законопроектів як невідкладні: серед них - про імпічмент та зменшення кількості депутатів

Відео дня

На думку німецького оглядача, президент Володимир Зеленський і голова його адміністрації Андрій Богдан умисне обрали головою уряду кандидата, який не стане політичним суперником для них. Парламентська більшість теж на «короткому повідку». За день до першої сесії Верховної Ради ця більшість навіть не знала імені майбутнього голови уряду, якого мала обрати.

Схожа ситуація виникла й з десятками законопроектів. Члени нового парламенту не мали часу навіть прочитати й обдумати ці тексти. Тож ще належить побачити, чи такий блискавичний старт в Україні буде означати перехід на хороше управління.