Зеленський збирається зустрітись із Путіним / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час другої телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним домовився про особисту зустріч в рамках переговорів у "нормандському форматі".

Про це він повідомив в інтерв'ю на телеканалі "1+1" у програмі «100 днів президента України».

«Друга розмова відбулась після загибелі наших хлопців на Донбасі. Під час першої розмови ми домовилися про припинення вогню. Друга розмова була термінова. Я сказав, що ми ж домовилися про припинення (вогню), а це не відбувається. Був обмін інформацією і про більш уточнені кроки про повернення хлопців, і не тільки моряків», - заявив президент.

Відео дня

Зеленський зауважив, що його друга розмова з Путіним була детальніша за першу.

Читайте такожЗеленський і Дуда наголосили на спільній позиції щодо збереження санкцій проти РФ

«Я розумію, що вирішувати всі питання одразу – Донбас, Крим – це дуже-дуже складно і не буде в цьому прогресу. Я знаю, що треба все вирішувати крок за кроком з конкретними термінами. Ми це проговорили і про те, що ми продовжимо третій раз – це буде наша особиста зустріч (з Путіним – УНІАН) у «нормандському форматі», - наголосив глава держави.

За словами Зеленського, щоб просуватися у Мінському процесі з врегулювання ситуації на Донбасі, потрібно провести зустріч у «нормандському форматі» на найвищому рівні.

«Нашою стороною вона (зустріч у «нормандському форматі» - УНІАН) була запланована. Чесно кажучи, він мені сказав, що раніше були такі стосунки, що про ніякі зустрічі не може бути (мова), але, щоб вирішувати в Мінському форматі, нам потрібно зустрічатися лідерами в «нормандському форматі». Я гадаю, що лише дивлячись очі в очі і в присутності західних лідерів ми можемо домовитись і підписатись – що найважливіше», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Зеленський провів першу телефонну розмову з Путіним.

7 серпня президент України після обстрілу з боку окупантів, у результаті якого 6 серпня загинуло четверо бійців ВСУ на Донбасі, знову спілкувався телефоном з Путіним.

У декларації лідерів G7 за результатами саміту «Групи семи», що відбувся 24-26 серпня у Франції, повідомляється, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчими тижнями організують саміт у «нормандському форматі».

30 серпня в Офісі глави Української держави заявили, що зовнішньополітичні радники лідерів країн України, Німеччини, Франції та РФ 2 вересня в Берліні проведуть зустріч для організації саміту в «нормандському форматі».