Парламентарка Дар’я Володіна заявила про необхідність реформування системи оподаткування на Ukraine Tax Forum, який організував Національний Університет державної фіскальної служби.

Про це повідомила народна депутатка від фракції “Слуга Народу” на своїй сторінці у Facebook.

Народна депутатка наголосила на необхідності реформування податкової системи України, адже система повинна працювати для розвитку економіки, а не на користь олігархів.

Відео дня

“Система оподаткування України є однією із найбільш корумпованих в країні: податкові органи вступають в так звані неофіційні відносини з підприємцями й самі допомагають уникати чи мінімізувати їх оподаткування, нечесні підприємці всіляко намагаються фальсифікувати документи, аби не платити податки взагалі. Щорічно бюджет країни недоотримує десятки мільярдів гривень через тіньовиків та корупцію. Понад 50% економіки країни знаходиться в тіні. Настав час викорінити цю згубну практику”, – пояснила Володіна.

Під час форуму Володіна ініціювала створення у Комітеті Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики нової робочої групи, яка буде займатись реформуванням податкової системи України.

За словами організаторів, метою проведення Ukraine Tax Forum стала відкрита комунікація представників бізнесу та експертів галузі з представниками влади.

Форум складався з 5 сесій, під час яких, спікери виступили з доповідями, взяли участь в дискусіях, круглих столах та запропонували власні шляхи розв’язання нагальних проблем у системі оподаткування.