Гримчака залишили під вартою у Чернігівському СІЗО / фото УНІАН

Чернігівський апеляційний суд не задовольнив апеляцію захисту на арешт колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Як повідомили УНІАН у Чернігівському апеляційному суді, рішення попередньої інстанції залишилося без змін.

Про це також у Facebook написала його дружина Юлія Гримчак.

Відео дня

«Ухвала апеляційного суду про застосування запобіжного заходу: залишити без задоволення. Гримчака залишили під вартою у Чернігівському СІЗО», - написала вона.

Читайте такожГримчак, Тука і Джапарова: Кабмін звільнив ряд заступників міністрів

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали заступника глави МінТОТ Гримчака і його помічника Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку і Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. В НАБУ наголосили, що ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

17 серпня цей же суд обрав Овдієнку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 жовтня з можливістю внесення застави у розмірі 4 млн грн.

2 вересня Чернігівський апеляційний суд залишив без змін апеляцію захисту Овдієнка.

Гримчака та Овдієнка на даний час тримають у Чернігівському СІЗО.