САП повідомила Скуратовському підозру в декларуванні недостовірної інформації / фото facebook.com/serhii.skuratovsky

САП повідомила про підозру в декларуванні недостовірної інформації (стаття 366-1 Кримінального кодексу України) колишньому народному депутату від Радикальної партії Сергію Скуратовському.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«6 вересня 2019 року за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру колишньому народному депутату України Скуратовському у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (Декларування недостовірної інформації)», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКолишнього нардепа-"радикала" оголосили в розшук через побиття та погрози сільському голові

Зазначається, що колишній народний обранець підозрюється у внесенні недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а саме у приховуванні наявності у його родини корпоративних прав на три юридичні особи загальною вартістю понад 24 млн грн, користування транспортним засобом Mercedes-Benz S450 та нежитловим приміщенням, вартістю 1,5 млн грн.

У САП зазначають, що у зв’язку із тим, що місце перебування особи на теперішній час не встановлено, повідомлення про підозру вручено у передбачений ст. 278 КПК України спосіб для вручення повідомлень. На теперішній час вживаються заходи для встановлення місцезнаходження підозрюваного.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2019 року за вказаними фактами Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже направляла тодішньому генеральному прокурору України Юрію Луценку для підтримання та внесення до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної народного депутата України Скуратовського. Проте Луценко не став передавати подання на розгляд українського парламенту.