Зеленський поговорив з Путіним про подальші кроки врегулювання конфлікту / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним подальші кроки врегулювання конфлікту.

Про це повідомили в Офісі президента.

«Сторони підкреслили, що задоволені результатом виконання домовленостей у рамках першого етапу на шляху до нормалізації діалогу», — йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зеленський і Путін домовилися найближчим часом обговорити дату проведення зустрічі в Нормандському форматі.

Читайте такожЗеленський анонсував другий етап обміну ув'язненими між Україною і РФ

Як пишуть на сайті Кремля, президент Росії підкреслив, що потрібно готуватися до наступної зустрічі в Нормандському форматі, щоб вона була результативною та сприяла виконанню Мінських угод.

Також під час телефонної розмови президенти обговорили важливість дотримання режиму припинення вогню та подальші кроки послідовного розведення сил.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 вересня, в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.