Росії нагадали, що Крим - це Україна / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ Польської Республіки вважає нелегальними організовані у неділю в Україні, на території Автономної Республіки Крим владою Російської Федерації вибори до так званих місцевих органів влади.

Про це сказано в комюніке МЗС Польщі, повідомило Польське Радіо.

Читайте такожУ МЗС назвали "нікчемними" російські "вибори" в анексованому Криму й закликали світ посилити тиск на РФ

Відео дня

«Міністерство закордонних справ Польської Республіки вважає нелегальними організовані владою Російської Федерації на території Автономної Республіки Крим в Україні в неділю, 8 вересня, вибори до так званих місцевих органів влади», - сказано у заяві.

Як наголошує польське зовнішньополітичне відомство, «Польща невпинно підтримує незалежність, суверенність та інтегральну цілісність України». «Анексія Криму, української території, Російською Федерацією у березні 2014 року є порушенням міжнародного права, про що наголошено в резолюції Генеральної Асамблеї ООН нр 68/262 з 27 березня 2014 р.». У цьому контексті наголошено, що «дії, які проводить російська влада на території окупованого Криму, Польща вважає нелегальними, і результати так званих «виборів» - недійсними».

Одночасно МЗС Польщі вчергове звертає увагу «на погіршення ситуації з прав людини в Криму, обмеження громадянської та релігійної свободи, а також – регулярні нелегальні затримання, які стосуються, передусім, кримських татар».

МЗС Польщі звернулося до міжнародної спільноти із закликом проявляти солідарність «у спротиві щодо тих дій, які реалізує Російська Федерація на анексованому півострові».

Також до невизнання «виборів» в окупованому Криму приєдналася Естонія.

«Естонія не визнає вибори, проведені в Криму і Севастополі, незаконно анексованих Росією. Я ще раз підтверджую нашу рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», – написав міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу у Twitter.

У неділю, 8 вересня, в регіонах Російської Федерації відбувався єдиний день голосування, організовано близько 6 тис. виборів різного рівня.

Як повідомляв УНІАН, МЗС України закликало міжнародних партнерів дати оцінку проведенню Росією так званих «місцевих виборів» в окупованому Криму.

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що нові порушення міжнародного права свідчать про необхідність посилення міжнародного політичного та економічного тиску на РФ.