У декларації посадовець недостовірно вказав вартість автомобіля та суму коштів, розміщених на банківських рахунках / УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака за декларування недостовірних відомостей.

Читайте такожКерівник «Укравтодору» Славомір Новак: Дороги мають лише один колір – чорний. Вони – не сині, зелені, червоні або жовті, як політичні сили

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Відео дня

В декларації за 2017 рік у Новака виявили недостовірні відомості на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У декларації посадовець недостовірно вказав вартість автомобіля та суму коштів, розміщених на банківських рахунках. Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму 189,2 тисяч гривень.

Крім того, встановлено недостовірність відомостей на загальну суму 225,1 тисяч гривень у декларації за 2017 рік, поданій Головою Фастівської районної ради. Геннадій Сиваненко не зазначив відомості про автомобіль, який належить члену сім’ї (вітчиму), земельну ділянку, яку орендує вітчим, а також не зазначив деякі відомості про отримані членами сім’ї доходи.

Відповідальність за відповідне правопорушення передбачене частиною четвертою статті 172-6 КУпАП.

Як повідомляв УНІАН, НАЗК під час повної перевірки декларацій колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів.