Спікер парламенту Дмитро Разумков / REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закликав народних депутатів у своїх зверненнях та запитах використовувати лише власноручні підписи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні ВР.

Читайте такожКорнієнка обрано головою Лічильної комісії Ради

Відео дня

Звертаючись до депутатів, Разумков зауважив, що для виконання депутатських повноважень їм було видано бланки народних депутатів.

"Звертаю вашу увагу, що відповідно до статті 24 закону України "Про статус народного депутата України" народні депутати зобов'язані використовувати депутатські бланки лише для офіційних запитів, звернень та листів, які підписуються ними власноручно", - наголосив він.

За словами Разумкова, в разі звернення депутатів до Кабінету міністрів, згідно з регламентом, не підлягають реєстрації документи, підготовлені з використанням факсимільного відтворювання підпису особи.

"Такі документи секретаріат Кабінету міністрів повертає адресатові без розгляду. Тому я прошу вас у роботі не використовувати так звані факсиміле, а підписувати документи власноручно. Зі свого боку, даю доручення Апарату Верховної Ради України не реєструвати документи, підготовані з використанням факсимільного відтворювання підпису особи", - закликав голова ВР.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Верховній Раді депутати розглядатимуть президентські законопроекти щодо початку роботи Вищого антикорупційного суду та щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства.У порядку денному також є низка економічних питань.