Сенцов планує займатися звільненням полонених / фото УНІАН

Звільнений у рамках обміну з РФ український режисер Олег Сенцов заявив, що буде боротися за звільнення інших в'язнів Кремля, в тому числі й на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сенцов повідомив на спільній зі звільненим громадським активістом Олександром Кольченком прес-конференції у Києві.

Читайте такожЧотирьом політв'язням з Криму придбають житло в Києві - Денісова

Відео дня

«Звичайно, такі слова про людей, які залишилися там, про наших полонених, про полонених на Донбасі, яких, я дуже сподіваюся, теж зможуть витягнути. Ми всі будемо для цього прагнути, і я теж зі свого боку зроблю все, що в моїх силах», - сказав Сенцов.

«Крім наших полонених, у Росії є і ті люди, росіяни, які борються за себе, за свою вільну Росію, за нашу Україну, це теж наші справжні брати. Зокрема, останні арешти, ці швидкі суди. Костя Котов, я з ним не знайомий, я нічого не чув про нього буквально до сьогоднішнього дня. Я хочу, щоб ми їх теж не розділяли. Це теж в'язні Кремля», - додав Сенцов.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною і РФ у форматі "35 до 35". Серед українців, які повернулися додому - Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карп'юк, українські моряки, захоплені росіянами в Керченській протоці та інші.

Натомість Україна віддала Росії, в тому числі, колишнього зенітника "ДНР" Володимира Цемаха та обвинуваченого в державній зраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.