Олег Сенцов мав намір розпочати друге голодування / фото УНІАН

Звільнений у рамках обміну з РФ український режисер Олег Сенцов заявив, що у травні збирався розпочати другу голодовку.

Читайте такожСенцов має намір боротися за звільнення решти в'язнів Кремля

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сенцов повідомив на спільній зі звільненим громадським активістом Олександром Кольченком прес-конференції в Києві.

Відео дня

Він зазначив, що у в'язниці займався спортом, як і до ув’язнення, а після завершення голодовки у нього було завдання відновитися, яке він виконав.

"Це не секрет, просто ніхто не знав, крім мого адвоката, що я вже в травні планував почати другу голодовку. Я до неї готувався..., хотів набрати максимальну вагу...", - сказав він.

Сенцов зазначив, що вирішив відкласти заплановану голодовку через те, що після президентських виборів в Україні побачив деякі зрушення в діалозі між Києвом і Москвою.

"Я в жодному разі не хотів заважати переговорам, які потихеньку починалися", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, Сенцов 14 травня 2018 року, перебуваючи в незаконному ув’язненні в колонії "Білий ведмідь" на Ямалі, оголосив голодовку з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. На початку жовтня Сенцов припинив голодовку. У своєму листі режисер зазначив, що в разі продовження голодовки до нього через критичний стан застосували б примусове годування.