Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор / фото УНІАН

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що через економічний тягар внаслідок санкцій та фінансування військ на Донбасі війська РФ скоро підуть зі Сходу України.

Про це Вільям Тейлор розповів у інтерв’ю Голосу Америки.

"Я бачу ознаки того, що економічний тягар, який росіяни відчувають - і йдеться не лише про санкції, але санкції також, бо санкції таки мають реальний вплив на кожного з росіян і на російську економіку - так от, тягар, який платить російський уряд і російський народ, позначається на їхній економіці. Бо їм доводиться платити за свої війська на Донбасі. За підтримку своїх служб на Донбасі і в Криму. І ціна Донбасу та Криму для росіян, на додачу до ціни санкцій, навертають мене до думки, що вони хотіли б забратися з Донбасу", - вважає повірений США.

Відео дня

Читайте такожЗеленський 23 вересня відвідає США, де зустрінеться з Трампом

"Отож якщо ми продовжимо санкції і будемо говорити з ними - у якому завгодно форматі... Бо діалог начебто йде добре між президентами Зеленським і Путіним. Якщо цей формат спрацює, то це чудовий формат! Бо ми маємо двох людей, які повинні дійти згоди про те, щоб росіяни залишили Донбас. І про те, щоб вони кінець кінцем залишили Крим", - додав Тейлор.

Тейлор також відзначив, що зустріч президента Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа відбудеться за два тижні - якщо президенти зможуть "узгодити між собою свої графіки".

Як повідомляв УНІАН, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що міг би долучитись до переговорів щодо миру в Україні, якщо це буде необхідно учасникам переговорів.