Віктор Чумак став головним військовим прокурором / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака заступником генерального прокурора - головним військовим прокурором.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Читайте такожЗеленський представив Пристайка «дипломатичному війську» України

Відео дня

"Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, керуючись статтею 9 Закону України «Про прокуратуру», 11 вересня підписав наказ про призначення Віктора Чумака заступником генерального прокурора - головним військовим прокурором", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що 10 вересня президент України Володимир Зеленський підписав погодження кандидатури Віктора Чумака для призначення на вказану посаду.

У ГПУ зазначили, що Чумак у 1995 році закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю "Правознавство".

До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби. У 2000 році – очолив управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону України.

У 2004-2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень.

Будучи народним депутатом України 7-го та 8-го скликань, Чумак з 2012 року працював на посаді голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, а з 2014 року – на посаді заступника голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення Анатолія Матіоса з посади заступника генерального прокурора - головного військового прокурора.