За Вілкула і Колєснікова поручився чинний народний депутат / фото УНІАН

Жовтневий районний суд Дніпра відпустив на поруки народного депутата Дмитра Шпенова колишніх народних обранців від фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова, які підозрюються у зловживанні владою.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив суддя-спікер суду Сергій Мельниченко.

За його словами, під час засідання суду, яке відбулося 16 вересня, прокуратура Дніпропетровської області клопотала про взяття Вілкула і Колєснікова під варту.

Відео дня

Читайте такожУ ГПУ підтвердили оголошення підозри екс-депутатам Вілкулу і Колєснікову

«Однак в ході засідання прокурор не довів, що застосування більш м’яких запобіжних заходів до підозрюваних не зможе запобігти ризикам, тобто втечі від слідства, вчинення повторного злочину тощо», - сказав Мельниченко.

Суддя-спікер також повідомив, що Вілкул і Колєсніков були присутні на засіданні Жовтневого суду разом зі своїми захисниками.

За словами Мельниченка, кримінальна справа стосовно екс-нардепів розслідується прокуратурою. 16 вересня Жовтневий суд обирав для них лише запобіжний захід.

Довідка УНІАН. Дмитро Шпенов - депутат Верховної Ради IX скликання. Був обраний як безпартійний самовисуванець за одним з округів Дніпропетровщини, позафракційний.

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня прокуратурою Дніпропетровської області Колєснікову та Вілкулу оголошено про підозру за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Стосовно них було розпочато процедуру розшуку.

Читайте такожВілкул користується майном цивільної дружини та автомобілем компанії Ахметова – ЗМІ (фото, відео)

Зокрема, Колєсніков підозрюється в тому, що у 2012 році на посаді голови Агентства держмайна вчинив дії, внаслідок яких стало можливим відчуження об’єктів нерухомості - виробничого і лабораторно-побутового корпусу ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості імені Осади» у Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв. м. За даними Генпрокуратури, ринкова вартість майна на момент відчуження становила понад 16 млн грн.

За даними слідства, Вілкул, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської ОДА, упродовж 2011-2012 років видав розпорядження про незаконну зміну цільового призначення земельних ділянок загальною площею понад 66 га.

16 жовтня 2018 року Верховна Рада не підтримала подання генерального прокурора про позбавлення депутатської недоторканності Вілкула і Колєснікова.