Арсен Аваков заявив, що готовий взяти на поруки екс-військового, що погрожував підірвати міст Метро / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що готовий взяти на поруки колишнього військового, який погрожував підірвати міст Метро в Києві.

Про це Аваков написав у себе в Facebook. Він також повідомив, що чоловік перебував під дією наркотиків.

Читайте також"Підривника" мосту Метро в Києві не звинувачуватимуть у підготовці теракту - Крищенко

Відео дня

"Хочу, що б з'явився шанс у цієї людини! Шанс почати заново і "жити нормальним життям", як він говорить. Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Бєлькова. Про взяття на поруки сержанта. Ми допоможемо йому пройти курс реабілітації від наркотиків і віднайти себе заново", - написав міністр.

Він зазначив, що клопотання буде подано від його імені та від імені бійців КОРДу, що проводили затримання.

Аваков також опублікував відео, де затриманий розповідає свою історію. За його словами, "спектакль" на мосту Метро він влаштував, щоб від нього "відчепилися і дали жити нормальним життям". Вживання наркотиків він пояснив тим, що не спав 6 днів.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня в Києві на мосту Метро через Дніпро невідомий погрожував зброєю і висловлював намір підірвати міст. Рух транспорту по мосту було закрито.

Читайте такожМіністерство ветеранів захищатиме інтереси "мінера" столичного мосту Метро

Силовики проводили спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів. Однак після затримання чоловіка при ньому не знайшли вибухівки. Перед затриманням чоловік викинув карабін, з якого пострілом пошкодив поліцейський дрон. При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали.

Затриманий виявився колишнім військовослужбовцям. Начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що три місяці тому у нього вилучили 2 кілограми вибухівки та боєприпаси.