Аваков очікує на закриття цієї справи / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував відкриття Державним бюро розслідування справи щодо подій в Одесі 2 травня 2014 року за заявою екс-заступника голова Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Читайте такожЕкс-нардепа Жеваго викликають у ДБР для вручення підозри

Міністр зазначив, що «не розуміє упередженості формулювань у документі».

Відео дня

«Справа ДБР по Парубію та Одесі. Розумію, ще не могли за заявою не відкрити ЄРДР, – вимога КПК. Не розумію упередженості формулювань. Очікую, відповідно до закону та здорового глузду закриття провадження та спростування абсурдних звинувачень», -  написав міністр на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 вересня, екс-голова ВР, народний депутат від «Європейської солідарності» Андрій Парубій заявив, що Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нього. «ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає «масовими заворушеннями», - написав Парубій у Facebook.

«Відчайдушна протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу - восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами у обласних центрах, зокрема, і в Одесі - тут вже класифікується однозначно, як «факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території Одеси», - зазначив він.

У свою чергу екс-заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов стверджував, що ДБР відкрило кримінальне провадження проти Парубія за його заявою.

«Парубій обурився у себе на сторінці, що проти нього розпочато кримінальне провадження щодо подій масової страти в Одесі 2 травня 2014 року. З цією заявою я звернувся до правоохоронних органів ще місяць тому», - зазначив Портнов.

Пізніше у ДБР уточнили, що зареєстровано кримінальне провадження на підставі заяви Андрія Портнова, але воно не є провадженням проти Парубія.