Разумков наголосив на готовності України до співпраці з Японією / facebook.com/Дмитро Разумков

Для України важливий досвід Японії у питаннях безпеки та використання атомної енергії.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков на зустрічі з делегацією Палати представників парламенту Японії на чолі з головою Парламентської асоціації дружби «Японія-Україна» Ейсуке Морі, повідомляє прес-служба ВР.

Читайте такожВибори на окупованому Донбасі можуть відбутися виключно за законами України - Разумков

Відео дня

Разумков переконаний, що обмін наявним досвідом та знаннями у питаннях безпеки, використання атомної енергії та впровадження реформ буде корисним для обох країн. Зокрема, наголосив він, важливими будуть досвід Японії у механізмах використання природних ресурсів та обмін технологіями використання природних багатств.

«Україна готова до співпраці, до поглиблення відносин і конструктивної взаємодії між Україною та Японією. Ми завжди відкриті для діалогу та спільних проектів. Сподіваюсь, будемо ефективними у співпраці», - сказав він.

Крім того, голова Верховної Ради подякував гостям з Японії за підтримку територіальної цілісності та повернення тимчасово окупованих територій, а також за позицію, пов’язану з анексованим Кримом та окупованим Донбасом.

Своєю чергою Ейсуке Морі зазначив, що метою візиту є ознайомлення з роботою Верховної Ради, конституційними процесами та розширення двостороннього співробітництва з українським парламентом.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив про створення групи дружби з Японією, яка на сьогодні є найбільш чисельною у парламенті України.