Зеленський у США зустрівся зі Столтенбергом / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це йдеться у повідомленні глави держави в його офіційному Telegram-каналі.

Читайте також"Трішки втомився": Кошовий розповів, як Зеленському працюється президентом (відео)

Відео дня

«Зустрівся з Єнсом Столтенбергом на полях UNGA2019. Для нас дуже важливий візит Північноатлантичної ради НАТО до України наприкінці жовтня», - написав президент України.

«Ми продовжимо активну взаємодію з Альянсом щодо реалізації структурних реформ у секторі безпеки та оборони згідно зі стандартами НАТО», - наголосив Зеленський.

Своєю чергою прес-служба глави держави інформує, що президент висловив сподівання, що візит Північноатлантичної ради НАТО в Україну сприятиме активізації практичної співпраці з Альянсом у розбудові Збройних сил України, зокрема Військово-морських сил, а також ширшому залученню НАТО до підтримання безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.

Також під час зустрічі йшлося про підвищення рівня співпраці у модернізації Військово-морських сил України.

Пріоритетним напрямом роботи президент України назвав і підвищення рівня сумісності ЗСУ із силами держав-членів НАТО, зокрема шляхом участі у спільних навчаннях і тренуваннях, програмах військової співпраці.

Крім того, Зеленський та Столтенберг обговорили ініціативи української влади для подолання корупції.

«Ми втомилися чути слово «корупція». Ми серйозно налаштовані її подолати. Верховна Рада вже ухвалює законопроекти для реформування правоохоронних органів, скоро запустимо Службу фінансових розслідувань. 5 вересня у нас почав працювати Вищий антикорупційний суд, і ми очікуємо на вироки», – зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 вересня, Зеленський у Нью-Йорку взяв участь у відкритті 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Під час відкриття сесії виступили: генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, голова 74-ї сесії Генасамблеї ООН Тіджані Мухаммад-Банде, президент Бразилії Жаїр Болсонару та президент США Дональд Трамп.

Зеленський виступить під час загальних дебатів Генеральної асамблеї 25 вересня.

Крім того, на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку запланована низка зустрічей Зеленського з главами держав, а також спілкування з представниками бізнес-кіл та інвесторами.