Володимир Зеленський коротко відповів американським журналістам з приводу скандалу навколо дзвінка Трампа / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський у вівторок в Нью-Йорку заявив, що його розмова з Трампом є «приватною та конфіденційною».

Про це український лідер повідомив американським журналістам з CNN.

Читайте такожУ США оголосили про початок процедури імпічменту Трампа (відео)

Відео дня

Крім того, Зеленський не відповів, чи пов’язує затримку військової допомоги Україні з розслідуванням щодо колишнього віце-президента Джо Байдена та його сина Хантера.

Коли у президента запитали, чи хоче він, аби стенограма його розмови з Трампом була оприлюднена, Зеленський відповів: «Подивимося».

Раніше The Wall Street Journal і The New York Times повідомляли, що Трамп під час телефонної розмови з Зеленським просив почати розслідування проти сина Джо Байдена, Хантера, яке може сильно вдарити по політичному супернику Трампа напередодні президентських виборів 2020 року.

За даними ЗМІ, розмова Трампа із Зеленським став предметом скарги співробітника американської розвідки, який доповів своєму керівництву про недоречну обіцянку американського президента в розмові з неназваним іноземним лідером. Пізніше Трамп зізнався, що телефоном обговорював із Зеленським корупцію і згадував Джо Байдена і його сина, які «створювали корупцію в Україні».

Пізніше Трамп заявив, що схвалив публікацію стенограми телефонної розмови із Зеленським.