Партія кума Путіна представлятиме Україну восени у ПАРЄ / УНІАН

Партія «Опозиційна платформа – За життя» заявила, що делегуватиме свого члена на осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, попри демарш України.

Читайте такожНардеп-соратник кума Путіна "засвітив" у Раді дорогий годинник (фото)

Заяву опублікували на офіційному сайті політичної сили.

Відео дня

У партії, зокрема, зазначили, що не ухилятимуться «від виконання свого обов'язку перед українським народом. Наперекір позиції партії влади, ми делегуємо свого представника для участі у роботі осінньої сесії ПАРЄ».

В «ОПЗЖ» додали, що шукатимуть «найкоротшу дорогу до миру».

Як повідомляв УНІАН, делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ через повернення Росії.

Довідка УНІАН. У квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму. У зв'язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії багато членів ПАРЄ і політики назвали шантажем.

25 червня 2019 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою скасувала чинний механізм запровадження санкцій проти делегацій.

26 червня в Асамблеї підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації РФ без запровадження будь-яких санкцій. На знак протесту проти такого рішення делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України в ПАРЄ достроково залишили літню сесію.

1 липня Комітет Верховної Ради (VIII cкликання) у закордонних справах підтримав рішення про призупинення участі української делегації в роботі ПАРЄ до виконання російською делегацією низки умов щодо заручників і припинення переслідування кримських татар.