Джо Байден / REUTERS

Колишній віце-президент США Джо Байден заявив, що Трамп у розмові з президентом України Володимиром Зеленським поставив свої інтереси вище державних.

Про це Байден написав у своєму Twitter.

Читайте такожЗахоплення Криму, війна і Байден: про що говорили Зеленський і Трамп під час першої зустрічі

Відео дня

"Наш президент поставив особисту політику вище своєї священної клятви. Білий дім повинен виконати свою роботу та залучити Дональда Трампа до відповідальності за зловживання владою. Я постараюся зробити все можливе, щоб висунути свою кандидатуру на пост президента, що буде означати реальну допомогу для тих, хто в нашій країні потребує її більше за всіх", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, скандал між Білим домом і Конгресом розгорівся після того, як у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де говорилося, що президент США Дональд Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії США і колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським. Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила про те, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту президента Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. Стенограма розсекречена після розпорядження Трампа.

У стенограмі, зокрема, йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

Довідка УНІАН. В Україні розслідується справа про відмивання коштів на суму понад 33 млн доларів США при купівлі групи компаній Херсонської «нафтоперевалки», до якої були залучені компанії Wirelogic Technology AS, Digitex Organisation LLP, а також компанії екс-міністра екології, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited , членом ради директорів якої був Хантер Байден, син екс-віце-президента США Джо Байдена.