Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі сподіваються, що до публікації стенограм переговорів президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа "не дійде".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

"Ми, звичайно, хотіли б сподіватися, що в наших двосторонніх відносинах, де і без того повно проблем вельми серйозних, до подібних ситуацій ми не дійдемо", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи не побоюється Кремль публікації стенограм переговорів президентів Росії і США, як це було зроблено з публікацією стенограми телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Відео дня

Пєсков наголосив, що такі публікації - "це внутрішня справа США, і ми не збираємося туди втручатися".

Читайте такожТрамп: Зеленський сказав, що я не тиснув на нього - це найкраще свідчення

За його словами, публікація переговорів є незвичною практикою, оскільки матеріали бесід на рівні глав держав мають гриф "таємно" або "цілком таємно".

"Зазвичай, це не публікується", - сказав Пєсков і додав, що у випадку з Україною це було зроблено за взаємним погодженням.

На питання, чи готовий Кремль дати добро на публікацію російсько-американських переговорів, якщо це знадобиться Білому дому, він сказав, що не може бути "якоїсь евентуальної відповіді", і потрібно розглядати кожен випадок. "До нас ніхто не звертався з такими пропозиціями", - додав Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. Згідно зі стенограмою, оприлюдненою на сайті Білого дому, розмова була розсекречена після розпорядження Трампа від 24 вересня.