За інформацією НАБУ, екс-депутат у змові із працівниками банку вивів з нього 20 мільйонів доларів / фото УНІАН

В п’ятницю 27 вересня, НАБУ та САП повідомили колишньому народному депутату про підозру у заволодінні 20 мільйонами доларів державного «Ощадбанку».

Про це йдеться у повідомленні НАБУ на офіційному сайті.

Читайте такожСАП призупинила досудове слідство щодо розкрадань в Ощадбанку - ЗМІМова йде про екс-нардепа Станіслава Березкіна.

Відео дня

Зазначається, що слідство вважає колишнього народного депутата, який водночас був бенефіціарним власником компаній групи «Креатив», організатором корупційної схеми з заволодіння коштами банку. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.5 ст.191, ч.3 ст.27 ч.3 ст.209, ч.3 ст. 27 ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.

«За даними слідства, у період 2013–2015 років службові особи приватних підприємств, що входили до групи «Креатив», у змові зі службовими особами АТ «Ощадбанк», підробивши документи, незаконно отримали в держбанку кредит на суму 20 мільйонів доларів (160 мільйонів гривень в еквіваленті на момент вчинення злочину) нібито на купівлю насіння соняшника», – зазначили у НАБУ.

Після отримання коштів тодішні власники групи «Креатив» вивели їх за кордон на рахунки підконтрольних їм компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії. А згодом цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав юридичних осіб, що володіли цінною нерухомістю.

У НАБУ додали, що ведуть розслідування з травня 2016 року.

Як раніше повідомляв УНІАН, влітку цю справу у НАБУ забрала Генпрокуратура, передавши її поліції.