До України їде помічниця держсекретаря США / REUTERS

Помічник державного секретаря США Деніз Наталі (Denise Natali) приїде в Київ.

Як повідомляється на сайті Держдепу США, у період з 30 вересня до 5 жовтня Наталі відвідає Польшу та Україну. Посадовець має відвідати Варшаву, Краків та Київ.

Читайте такожЛуценко заявив, що готовий свідчити в Конгресі США у справі про імпічмент Трампа

Відео дня

Зазначається, що в Києві Наталі зустрінеться з міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, представниками СММ ОБСЄ, а також представниками неурядових організацій, аби обговорити питання підтримки ветеранів та проблеми конфлікту на Донбасі.

Крім того, у Кракові Наталі зустрінеться з представниками суспільних організацій та відвідає меморіал Аушвіц-Біркенау, а у Варшаві візьме участь у безпековому форумі.

Візит запланували на фоні масштабного політичного скандалу в США. Як повідомляв УНІАН, між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським.

24 вересня стало відомо, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа. 25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. Стенограма була розсекречена після розпорядження Трампа.

У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.