Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніколи не зустрічався і не мав телефонних розмов з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав на брифінгу.

Читайте такожПовернення полонених є пріоритетом для мене особисто і для кожного українця - Зеленський

Відео дня

Зокрема, його запитали, чи відчув він тиск з боку Трампа у питанні розслідування щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена з тою метою, щоби американська сторона розблокувала надання Україні військової допомоги.

"Я хочу вам сказати, що я ніколи не відчуваю жодного впливу на мене, і у мене дуже багато людей, які зараз є і на Заході, і в Україні, які б хотіли впливати на мене, але я президент незалежної України, і як на мене, мені здається, і поки що мої кроки свідчать про те, що на мене впливати неможливо", - наголосив Зеленський.

Також його запитали, чи зустрічався він з Джуліані. "Я ніколи не зустрічався з Руді Джуліані. Ніколи, і ніколи не мав жодних телефонних розмов з ним", - заявив Зеленський.

Раніше сенатор-демократ Кріс Мерфі заявив, що Дональд Трамп через свого адвоката Рудольфа Джуліані висував вимоги президенту Володимиру Зеленському.

Як повідомляв УНІАН, між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським. 24 вересня стало відомо, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. Стенограма була розсекречена після розпорядження Трампа.

У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.