За словами нардепа, угоди стосуються лише особливостей проведення місцевих виборів в ОРДЛО / фото: УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» і голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що Україна "нічого не підписувала" 1 жовтня під час переговорів тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську.

Читайте такожЗеленський терміново провів брифінг (відео)Про це він написав у себе на сторінці в Facebook.

«Вчора (1 жовтня – УНІАН) ніхто нічого не підписував. Представник України в ТКГ Леонід Кучма письмово повідомив представнику ОБСЄ Мартіну Сайдіку про те, що Україну влаштовують формулювання, узгоджені радниками голів держав Нормандського формату в Мінську 1 вересня 2019 року», – пояснив Яременко.

Відео дня

За словами нардепа, угоди стосуються лише особливостей проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях. Ключові позиції будуть напрацьовані в ході подальших переговорів.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах ТГК відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмаєра».

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра», – сказав президент і додав, що «формула Штайнмаєра» повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

«Буде новий закон, який буде розробляти парламент в тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством. В цьому новому законі не буде перейдена жодна «червона лінія». Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», – підкреслив президент.

Він також зазначив, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.