Владислав Сурков / REUTERS

Остаточне узгодження дати саміту «нормандської четвірки» відбудеться після того, як буде практично завершено і підтверджено розведення сил в Петровському і Золотому на Донбасі.

Про це заявив помічник президента Росії Владислав Сурков, передає ТАСС.

Читайте такожТейлор пояснив, коли США і Британія долучаться до переговорів "нормандської четвірки"

Відео дня

За його словами, процес розведення військ може зайняти близько двох тижнів.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко заявляв, що зустріч лідерів «нормандської четвірки» відклали через Росію.

У складі «нормандської четвірки» чотири країни: Україна, Німеччина, Франція та Росія. Зустрічі покликані вирішити збройний конфлікт на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмаєра».

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра», - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перейдено жодної «червоної лінії».

«Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», - підкреслив Зеленський, наголосивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський наголосив, що питання виведення російських військових з окупованого Донбасу має обговорюватися у «нормандському форматі».