В Одесі протестували проти "формули Штайнмайєра" / фото "Думская"

У центрі Одеси понад 200 осіб протестували проти підписання Україною так званої «формули Штайнмайєра».

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні ввечері учасники протестного мітингу зібралися на Приморському бульварі біля пам'ятника Дюку де Рішельє.

Зокрема, прийшли представники різних патріотичних організацій, учасники місцевого євромайдану, представники ветеранських організацій.

Читайте такожМеркель заявила про появу передумов для зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

Люди прийшли з плакатами: «Сьогодні Донбас, а завтра - Україна», «За що вмирали наші люди», «Ні - відведенню військ!», «Ні - капітуляції!».

У присутніх на мітингу не було партійних прапорів, тільки прапори України.

Промовці під час акції заявили, що вищезгаданий варіант врегулювання «проблеми на сході України» є зрадою, а «формула Штайнмайєра» - це «формула Путіна».

Також наголошували на тому, що Європа буде рахуватися тільки з сильними союзниками.

Один із учасників мітингу закликав містян згадати події 2 травня 2014 року, коли в місті під час масових заворушень загинуло майже 50 осіб. Він зазначив, що «місто було залите кров'ю», при цьому правоохоронці не діяли, але завдяки патріотам, простим людям, Одесу вдалося відстояти, і сепаратисти відступили.

Голова місцевої організації «Національного корпусу» Сергій Варламов заявив, що оголошується безстрокова акція протесту.

«Донецьк у вигляді ракової пухлини, яка вб'є іншу Україну, нам не потрібен», - заявив він.

Потім протестувальники попрямували на вулицю Єврейську до адміністративної будівлі УСБУ в Одеській області. У відомстві вони залишили звернення, в якому вимагають, зокрема, притягти до відповідальності ініціаторів підписання «формули Штайнмайєра» з української сторони.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмайєра».

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми узгоджуємо текст «формули Штайнмаєра», - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який буде розробляти парламент в тісній співпраці і за публічного обговорення з суспільством, і в ньому не буде пересічена жодна з «червоних ліній».

«Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», - підкреслив Зеленський, зазначивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський наголосив, що питання виведення російських військових з окупованого Донбасу має обговорюватися в «нормандському форматі».