Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що заблокував військову допомогу Україні через високий рівень корупції, а також, аби змусити Європу більше допомагати Києву.

Про це він сказав спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нііністе в Білому домі.

Читайте такожСША підтримуватимуть Україну попри скандал навколо Трампа - Помпео

«В Україні до нього (Володимира Зеленського – УНІАН) була колосальна корупція, більша, ніж у будь-якій іншій країні світу. Фактично вона вважалася однією з найбільш корумпованих країн у світі. Мені не хотілося давати гроші країні, яка настільки корумпована», – сказав Трамп.

Він зазначив, що розблокував допомогу Україні лише на особисте прохання американського сенатора-республіканця Роба Портмана від штату Огайо та інших законодавців.

Трамп також наголосив, що країни Європи повинні допомагати Україні більше, ніж США. «Я ненавиджу, коли (США) є єдиною країною, яка дає гроші», - сказав Трамп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп попросив керівника адміністративно-бюджетного управління Міка Малвейні призупинити мільйонні виплати військової допомоги Україні приблизно за тиждень до дзвінка президенту Володимиру Зеленському 25 липня.

Невдовзі представники Демократичної партії США стали вимагати від Білого дому надати документи про причини затримки грошової допомоги Україні.